Control Conference/2013

Spelling-App Taal Actief

Created by: QLVR

Het oefenen van je spelling is niet altijd leuk. Zonder juf of ouder begin je er niet snel aan. Bovendien, hoe weet je of je het goed doet? De Spelling-App Taal Actief helpt je met oefenen. Je kunt het bekende karakter Gerrit helpen zijn eten te krijgen door goed gespelde woorden te stapelen.

De app ziet niet alleen wat er goed gespeld is, maar weet ook wat voor soort fouten je maakt en geeft je tips om beter te worden.

De Spelling-App is een aanvulling op de lesmethode Taal Actief van Uitgeverij Malmberg. Het laat kinderen uit groep 4 op een speelse manier thuis oefenen.

Het karakter Gerrit is ontworpen en geanimeerd door studio Job, Joris en Marieke uit Utrecht. Code door Happy Coders, Utrecht. Game Design QLVR, Utrecht. Onderwijs inhoud Malmberg Uitgeverij.

Motivatie: De app heeft een eenvoudige speelse oefenvorm, die tot veel langere oefentijd leidt. De gemiddelde speeltijd is meer dan een half uur. Kinderen leren niet alleen spellen, maar ook oefenen ze hun woordenschat. Met nieuw ontwikkelde algoritmes herkend de app veel gemaakte spellingsfouten. De game reageert op de resultaten door andere uitdagingen aan te bieden, spellingtips op maat te geven of suggesties voor woorden te doen. De app is in minder dan 3 maanden geproduceerd door een combinatie van Utrechtse bedrijven.

Terug

amsterdam in business

amsterdam in business

Control magazine

Control magazine

Improvive

Improvive

amsterdam economic board

amsterdam economic board