Control Conference/2013

Scrap Tank

Created by: Gamistry

Scrap Tank is een unieke tank game. Je bevecht hordes vijandige robots en moet ontelbare waves van raketten, kamikaze bots, luchtaanvallen, tank golven overleven.

Verzamel schroot door het vernietigen van je vijanden en tweak je tank bij in je eigen persoonlijke workshop. Bouw speciale wapens om extra variatie en flair aan je vernielzucht toe te voegen. Er zijn meer dan 20 upgrades om uit te kiezen!

Krachtige lasers die vijanden aan stukken snijden, flak cannons die dreigingen opruimen, energie ballen die zelfs de zwaarste machines opblazen. Deze wapens zijn allemaal tot je beschikking en bieden dynamische game play en tactiek.

Motivatie: Scrap Tank is voor ons het bewijs dat je geen heftige marketing aandacht, of feature nodig hebt om alsnog tot een groot publiek te kunnen komen.
De game werd gelanceerd op iOS de week voor kerst op 19 december (de drukste en meest concurrerende periode), werd niet gefeatured en heeft alsnog 600.000 downloads op zijn naam staan.

Daarnaast is de spelerbase die we hebben een vrij fanatieke. Nog elke dag spelen duizenden mensen onze game en worden er dagelijks fanatiek in-app purchases gedaan om hun tank te verbeteren.

Met de release van Gold Diggers kreeg Scrap Tank ook vervolgens weer een enorme boost. De omzet van deze game per download is bijvoorbeeld 10 keer zo groot als die van Gold Diggers. Dit komt doordat buiten uiterlijke upgrades de speler ook daadwerkelijk zijn eigen voortgang en kracht kan upgraden. Elke ronde dat de speler speelt, wordt hij teruggeplaatst in een garage waar hij vervolgens aan zijn tank kan sleutelen om hem sterker en dodelijker te maken.

Het innovatieve karakter zit hem in een combinatie van verschillende elementen. Er zijn veel tank games op de App Store, maar al die games focussen zich niet op richten en schieten, zoals we dat met Scrap Tank doen. Dat komt, omdat richten en schieten ook het enige is dat je doet in Scrap Tank en hierdoor kunnen we de moeilijkheid op touch-devices in dat spectrum ook lastiger en uitdagender maken.

De variatie zit hem dan ook in de verschillende vijanden die je tegenkomt en de verschillende wapens die je hebt om deze op tactische wijze uit te schakelen. Dit in combinatie met een endless runner principe maakt dat Scrap Tank uniek is in zijn genre.

Scrap Tank moet nog uitkomen op Andoid (Google Play)

Online spelen: https://itunes.apple.com/us/app/scrap-tank/id526011754?mt=8

Terug

amsterdam in business

amsterdam in business

Control magazine

Control magazine

Improvive

Improvive

amsterdam economic board

amsterdam economic board