Control Conference/2013

Planetenreis

Created by: Game Oven

Planetenreis is een educatieve iPad-game voor kinderen vanaf 6 jaar. In opdracht van wetenschapsjournalist Govert Schilling ontwikkelde Game Oven een game voor kinderen om kennis te maken met ons zonnestelsel. In het spel maak je een ontdekkingsreis langs alle planeten en verzamel je objecten op de steen- en gasplaneten die specifieke eigenschappen uitleggen over elke planeet. Zo heb je een stofzuiger nodig om het maanstof op de Maan uit je raketmotor te zuigen voordat je weer kunt opstijgen, en breng je het ijs van dwergplaneet Pluto naar de Aarde. Planetenreis is in slechts 3 maanden tijd ontwikkeld en werd volledig vormgegeven in klei.

Motivatie: De visuele stijl van Planetenreis is niet alleen aantrekkelijk voor kinderen, het is ook een bijzondere prestatie: Planetenreis is een van de weinige games die volledig in klei is gemaakt. Wat Planetenreis daarnaast speciaal maakt is de manier waarop kinderen te weten komen over de planeten in ons zonnestelsel: hoewel het spel wel een kleine encyclopedie bevat, leren spelers gaandeweg de naam, locatie, en bijzondere eigenschappen van elke planeet in ons zonnestelsel.

Bij Planetenreis was het belangrijk dat de muziek weids en als typische ruimtemuziek klonk, maar dat het niet te duister of te eng werd voor kinderen. Planetenreis heeft slome maar gedetailleerde ambient muziek met een relatief uitnodigend en goedaardig karakter. In de muziek van de gasplaneten kan je iedere planeet horen borrelen en de gassen horen waaien. De vaste planeten hebben een meer gegronde soundtrack, waarin je als het ware kristallen gevormd kan horen worden en lagen gesteente tegen elkaar kan horen schuiven.

Terug

amsterdam in business

amsterdam in business

Control magazine

Control magazine

Improvive

Improvive

amsterdam economic board

amsterdam economic board