Control Conference/2013

Picknick met Taart

Created by: Submarine

Picknick met Taart is een animatieserie en crossmedia adaptatie van het wereldberoemde en bekroonde prentenboek van Thé Tjong-Khing. Naast de televisieserie en de special van 25 minuten is er nu ook een interactieve website en iPad game.

De doelgroep is pre-school, leeftijd 3 tot 5. In deze leeftijd is herhaling het toverwoord en dat is iets waar Picknick met taart zich uitstekend voor leent. Elke aflevering draait steeds om hetzelfde, namelijk de picknick met taart, maar je volgt in de verschillende afleveringen telkens een ander karakter die deze gebeurtenis op een geheel eigen wijze beleeft.

Interactieve website
De website vormt een interactieve verhaalwereld waar kinderen samen met de dieren het avontuur rond de verdwenen taarten kunnen beleven. Terwijl ze naar de verhaaltjes kijken kunnen ze van personage naar personage springen en wisselen van perspectief. Naast de interactieve videospeler biedt de website verschillende leuke extra’s ter download, zoals kleurplaten, wallpapers en het taartrecept.

Bekijk de site hier.

iPad App
Het iPad spel ‘Picknick met Taart – Vosje op taartenjacht!’ bestaat uit 3 games. Vosje wil graag een taart bakken maar alle ingrediënten zijn gestolen. Door de spelletjes tot een goed einde te brengen kun je Vosje helpen alle ingrediënten terug te winnen van de slechteriken Hagedis en Kikker. Wanneer het lukt om alle ingrediënten te verzamelen kun je samen met Vosje een heerlijke taart bakken en zelfs op de foto met Vosje en de taart!

De App is verkrijgbaar in de App Store.

Motivatie: Zeer bijzonder aan dit project is dat het in deze serie rondom één centraal verhaal gaat, terwijl gangbare animatieseries om één centraal karakter draaien. Door het centrale verhaal wordt de herkenbaarheid gewaarborgd terwijl de serie zich onderscheid van andere series. Binnen dezelfde gebeurtenis beleven de verschillende karakters hun eigen avontuur. Dit gegeven leent zich goed voor interactieve adaptaties: De karakters leven allemaal in het dorp, een 3D wereld waarin je ook zelf kan rondlopen, onderzoeken en spelen. Zie ook de walkthrough video.

Online spelen: http://nieuw.kindertijd.kro.nl/spellen/picknick-met-taart/

Terug

amsterdam in business

amsterdam in business

Control magazine

Control magazine

Improvive

Improvive

amsterdam economic board

amsterdam economic board