Control Conference/2013

Mystery Friend

Created by: Mystery Friend B.V.

Mystery Friend is een two-player game gebaseerd op het originele bordspel ‘Wie is het?’. In tegenstelling tot het originele spel heeft Mystery Friend geen statisch speelbord, maar is je bord gevuld met je eigen persoonlijke Facebookvrienden!
Doel van het spel is om zo snel mogelijk te raden welke gemeenschappelijke Facebookvriend jouw vriend heeft gekozen! Het zal dus niet alleen bij uiterlijke vragen blijven….
Door munten te verdienen en bommen te gebruiken kan je je tegenstander sneller af zijn.
Naast gemeenschappelijke vrienden is het ook mogelijk om jouw speelbord te vullen met bekende Nederlanders, voetballers, beroemde
dieren en nog veel meer. Deze packs worden regelmatig geupdate.

Hoe goed ken jij je vrienden?

Motivatie: Multiplayer games worden vrijwel altijd met vrienden, familie of kennissen gespeeld, maar zelden met vreemden. De extra spelbeleving die ontstaat wanneer met bekenden wordt gespeeld heeft ons aan het denken gezet om hierop in te springen. Het resultaat is dat Mystery Friend misschien wel het meest persoonlijke iPhone spel op dit moment in de App Store is. Hét spel dat je met en over je vrienden speelt.
We hebben er rekening mee gehouden dat mensen minder dan 16 gemeenschappelijke Facebookvrienden hebben. Dit is opgevangen door het speelbord verder te vullen bekende personen.
Voordat de game daadwerkelijk is ontwikkeld is veel aandacht geschonken aan de gameplay en het interactie design. Belangrijke taak was het reduceren van het aantal wachtmomenten. Mystery Friend is een spel waarbij de speelbeurten snel kunnen wisselen tussen de tegenstanders. Er is rekening gehouden met de gedachte dat er veel spellen tegelijk opgestart zouden worden en toch het overzicht behouden wordt, evenals dat het spelverloop en gestelde vragen per game snel en duidelijk zichtbaar zijn.
Vanwege het concept, de gefundeerde uitwerking ervan en het game design geven wij ons op voor de Dutch Game Award.

Online spelen: http://www.mysteryfriend.com/download

Terug

amsterdam in business

amsterdam in business

Control magazine

Control magazine

Improvive

Improvive

amsterdam economic board

amsterdam economic board