Control Conference/2013

KeesKomma

Created by: IJsfontein

Je ziet en hoort fragmenten van een verhaal. In de geschreven tekst is een woord (of soms meerdere woorden) onleesbaar gemaakt, in de gesproken tekst is een ander woord weggepiept. Je hebt beide woorden nodig om te weten welke ballonnen je lek moeten prikken met Kees Komma.

Het spel bestaat uit verschillende levels / puzzels met een oplopend niveau van moeilijkheid. Je start eenvoudig en het wordt steeds lastiger om het spel onder controle te krijgen.

Je bevindt je in een fantasiewereld, waarin onverwachtse dingen kunnen gebeuren. Het verhaal is een vrij letterlijke metafoor: ‘Help! De bibliotheek is ontploft, alle boeken zijn kwijt! Help om alle pagina’s bij elkaar te vinden, om de boeken compleet te maken.’ Om de gesproken boeken op een vanzelfsprekende manier terug te laten komen in de wereld, zijn het vinden en combineren van geschreven- en gesproken teksten primaire game-mechanismen.

Motivatie: Centrale vraag voor deze game was: hoe maken we kinderen met dyslexie bekend met het aanbod van gesproken boeken (het aangepast lezen) waardoor ze ondersteund worden bij het (makkelijker) lezen?

In Keeskomma is lezen en luisteren zeer effectief gekoppeld aan de gameplay. Je hebt het ene nodig om het andere te kunnen doen. Bijkomend voordeel is dat je dingen ook nog moet pakken. Dit helpt je beter te focussen. Door een game te spelen waarbij je uit veel dynamische informatie het betekenisvolle moet onderscheiden leer je goed te focussen en dit helpt bij het lezen.

Het spel is een eerste kennismaking met gesproken boeken voor kinderen van circa 8 tot 10 jaar. Door tegelijk te lezen en te luisteren met Kees Komma kunnen kinderen ervaren hoe leuk lezen kan zijn. Keeskomma maakt gebruik van 3 bestaande kinderboeken en is een schoolvoorbeeld van een goede educatieve game. Het maakt leren lezen weer leuk!

Online spelen: http://www.keeskomma.nl/

Terug

amsterdam in business

amsterdam in business

Control magazine

Control magazine

Improvive

Improvive

amsterdam economic board

amsterdam economic board