Control Conference/2013

Help Volty

Created by: Tvndra

Beschrijving game, door iPadClub.nl

Help Volty is een puzzel-avonturenspel van Nederlandse afkomst, speciaal ontwikkeld voor de iPad. Ontwikkelaar Tvndra Producties zwoegde er een jaar aan en het resultaat is indrukwekkend. In Help Volty stuit je als passant op een verkoper met een mysterieuze houten doos. Daarin bevinden zich knoppen, draden, tandwielen… en Volty, het insectje dat je eruit moet zien te redden.

Een ijzige vrouwenstem maakt het verhaal in de trailer bekend, waarin je door tekeningen van de omgevingen en gameplaybeelden al een goede indruk krijgt van de ijzersterke, sinistere sfeer die Help Volty biedt. Volty is een spel dat je vooral niet vermoeit met introductieschermen en overdadige complimentjes als je succesvol ergens op het scherm drukt, zoals andere spellen nog wel eens willen doen. Nee, Help Volty pakt je vanaf het eerste moment in door je te laten ontdekken. Je hebt een munt van een insect die je eigenhandig naar een machine moet slepen om die te laten starten en aan te vangen met de eerste puzzel. Daarin moet je ook zelf ontdekken dat je het torretje kan laten lopen door zijn richting op het beeld aan te raken, en dat je met een druk op zijn rug een lampje aanzet waarmee Volty elektriciteit genereert. Niet om tegenstanders te doden, maar om de puzzels op te lossen. Haal een missie en je krijgt een nieuwe munt die je in de machine steekt voor de volgende uitdaging, en zo ga je het spel verder naar steeds moeilijkere puzzels.

De puzzels zijn niet zozeer hersenkrakers, maar meer kleine ontdekkingstochten waarin je moet uitvinden op welke manier je een puzzel haalt. Er worden steeds meer elementen toegevoegd, maar de gebieden waarin de uitdagingen plaatsvinden, blijven net zo groot als het scherm van de iPad. Dat maakt dat je niet ergens anders hoeft te zoeken als je de oplossing niet weet: de oplossing moet binnen handbereik zijn. Je puzzelt alleen steeds met meer elementen. Wat als ik dat kleine kevertje achterna zit om diens elektriciteit op de plaat te zetten? En hoe doe ik dat, zonder zelf geraakt te worden door de bewaker? Je zal meermaals een beetje vingertwister moeten uitvoeren om een puzzel te realiseren. Daar heb je enige zenuwcontrole wel voor nodig.

Help Volty is iets waarvoor je wilt gaan zitten. ‘s Avonds laat, televisie uit, het spel op de koptelefoon of door je speakers. Het pakt je in met een sinistere sfeer, het is origineler dan het gros van de puzzel-avonturenspellen op de iPad, en het neemt je vanaf het begin al mee omdat je alles in het spel zelf ontdekt. Tvndra heeft een meesterwerkje afgeleverd.

Motivatie: Help Volty heeft internationaal een hoop aandacht gekregen en wordt door verschillende websites gewaardeerd om de sfeer, de muziek en de visuals. (Kotaku, Pocket Gamer, NZgamer enz.) Zelf vinden we dat we te kort zijn geschoten op het gebied van marketing en promotie. Een award zou net dat steuntje in de rug kunnen zijn waardoor Volty ook onder het grotere publiek voor uren spelplezier kan gaan zorgen.

Online spelen: https://itunes.apple.com/app/id514399819?mt=8&affId=2189379&ign-mpt=uo%3D4

Terug

amsterdam in business

amsterdam in business

Control magazine

Control magazine

Improvive

Improvive

amsterdam economic board

amsterdam economic board