Control Conference/2013

Hank VS Hector

Created by: Team Hank

Hank VS Hector is een luchtige, cartoony, 1-button/touch, 2d sidescrolling, trial en error game voor de PC en (eventueel voor) iOS platformen. Het is een game waar je een rat met een jetpack, genaamd Hank, bestuurt. Met deze jetpack moet Hank zo ver mogelijk zien te komen in never-
ending levels in de meest unieke en opvallende omgevingen. Er zijn vele pick-ups en upgrades die je helpen met je missie om de meeste punten te behalen.

Maar pas op! Je benzine kan op raken en er zijn vele obstakels die bij slechts de kleinste aanraking resulteren in immense explosies. En dat is nog niet alles. Natuurlijk heeft Hank ook nog een aartsrivaal. Dit is een chagrijnige, dikke kat genaamd Hector, die kostte wat het kost Hank’s leven zuur wil maken.

Hank VS Hector draait volledig om timing en reflex en geeft het een heerlijk verslavend randje!

Motivatie: Ons (Joris Dijkhuis, Wouter Versloot, Yukie Chiu, Rutger Klunder, Dilay Erol, Jorick Bronius en Timothy Scheek) HKU schoolproject liep net af voor de zomervakantie en tijdens de laatste stappen van het project was het de bedoeling om onze game te presenteren. Tijdens deze eindpresentaties viel het spel erg in de smaak bij zowel mede-studenten als docenten en kregen we van vrijwel iedereen te horen dat het tof zou zijn als we de game verder zouden gaan ontwikkelen, aangezien het veel potentie heeft. Het hele team (van nu 5 man) is erg enthousiast over de game en we geloven er heilig in dat we hier iets mee kunnen en willen doen. Het is voor ons de eerste keer dat we zo'n 'finished' eindproduct hebben afgeleverd en we willen het spel graag gaan uitbreiden. We hebben momenteel een leuke speelbare demo en heel veel promotiemateriaal. We hopen dat we dankzij de DGA's flink wat exposure krijgen en wellicht aandacht trekken van grote uitgevers of personen die geïnteresseerd zijn om mee te werken aan het project! Dus om het kort samen te vatten: we denken dat deze game een award verdient omdat het gemaakt is met veel liefde en omdat het een uniek, leuk spelletje is met een hele heldere toekomst!

Online spelen: http://wouterversloot.com/work/hank-vs-hector/

Terug

amsterdam in business

amsterdam in business

Control magazine

Control magazine

Improvive

Improvive

amsterdam economic board

amsterdam economic board