Control Conference/2013

Gold Diggers

Created by: Gamistry

Gold Diggers is een “Endless Diggers” waarbij de speler steampunk drill-treinen zo ver mogelijk door de aarde moet sturen, om zoveel mogelijk goud op te graven. De speler komt bij elke nieuwe laag nieuwe gevaren tegen die het spel uitdaging verschaffen. Daarbij moet je denken aan gigantische wormen, lavapockets en meer. De tracks worden random gegenereerd, waardoor de speler elke ronde een nieuwe uitdaging vindt.

Met opgegraven goud kan de speler vervolgens in een shop nieuwe wagens en upgrades kopen, die het graven naar goud moeten versimpelen.

Motivatie: Gold Diggers is een freemium game die in de eerste 10 dagen na release een massief aantal spelers heeft weten te trekken. Naast games als Plants vs Zombies 2 (die op de dezelfde dag uitkwam) besloten 2 miljoen spelers onze game te downloaden. De game wordt dagelijks 100.000 keer gespeeld. Hier zijn we uiteraard apetrots op.
De succesformule bestaat uit een combinatie van inspelen op wat de markt leuk vindt, maar hier altijd proberen een innovatieve draai aan te brengen en een eigen karakter te geven.
Met Gold Diggers hebben we een nieuw en originele twist weten te brengen aan het endless runner genre in een toch al overgesatureerde App Store. Met kleine elementen zoals elke 100 meter een nieuwe gameplay te introduceren weten wij ons publiek geboeid te houden.
Ook het catchy gestyleerde thema met bizarre graafmachines weet het publiek nieuwsgierig te maken en enthousiast te houden. (What lies beneath?)
We denken dat de reden dat onze games altijd veel aandacht krijgen voortkomt uit het feit dat elk project wat we draaien boordevol liefde en passie zit. We brengen games daarom ook alleen uit, wanneer wij (zelf gamers) tevreden zijn en het gevoel hebben een cool genoeg product in handen te hebben. Dat betekend dat we er soms wat langer over moeten doen, maar uiteindelijk is dat het altijd dubbel en dwars waard!
De game moet nog uitkomen op Android devices.

Online spelen: https://itunes.apple.com/us/app/gold-diggers/id571276660?mt=8

Terug

amsterdam in business

amsterdam in business

Control magazine

Control magazine

Improvive

Improvive

amsterdam economic board

amsterdam economic board