Control Conference/2013

Fashion Factor – The Floor is Yours

Created by: Ranj Serious Games

Een goede service excellence maakt het verschil in de modedetailhandel. Maar op de drukste tijden staan vaak de minst ervaren mensen in de winkel. Het door Ranj ontwikkelde Fashion Factor zorgt ervoor dat ook deze parttime krachten excellente service bieden.

Verkooppersoneel heeft tegenwoordig te maken met goed geïnformeerde klanten die een op hun persoon afgestemd advies verwachten. Verkopers zijn zich er vaak niet van bewust wat de voordelen zijn van een dergelijk persoonlijk advies en goede service. Daarnaast bestaat het grootste deel van het personeel op drukke dagen vaak uit parttime krachten. Deze weekendhulpen variëren in leeftijd van 15 tot 25 jaar. Hun opleidingsniveau loopt uiteen van VMBO tot universitair. Ondanks deze verschillen hebben ze één ding gemeen: beperkte ervaring in retail verkoop. Ze weten niet goed hoe ze een klant moeten benaderen en welke aandachtspunten belangrijk zijn in een winkel. Kort gezegd: op de drukste momenten in de winkel ontbreekt het aan de zo belangrijke service excellence.

Om hier verandering in te brengen heeft Ranj in samenwerking met Detex, de opleidingsspecialist van de modebranche, Fashion Factor ontwikkeld. Fashion Factor is een mobiele game (iOS en Android) voor weekendhulpen in de modedetailhandel gebaseerd op het ‘5 minutes of fun’ principe. In de game komen de spelers terecht in verschillende interactieve verhaallijnen waarbij ze allerlei typen klant zo goed mogelijk moeten helpen. Tijdens de scenario’s doorlopen spelers diverse fases van het commerciële proces en worden zich bewust van de rol die ze hebben op de winkelvloer. Door goede keuzes te maken binnen de scenario’s scoren spelers punten en verhogen zo hun Fashion Factor. Daarnaast kunnen ze een test doen om er achter te komen wat voor type verkoper ze zijn. Door het goed spelen van de scenario’s unlocken spelers verschillende video’s met tips en tricks rond service excellence en adviserend verkopen. Met Fashion Factor leren spelers op een leuke en impliciete manier de basisprincipes van het commerciële proces en worden zich beter bewust van hun rol en het belang van service excellence op de werkvloer.

Motivatie: Fashion Factor is is een mobiele trainingsmethode voor consultatieve sales en service excellence in de modedetailhandel. De game is zonder veel uitleg onmiddellijk te spelen. De mobiele game sluit perfect aan bij de drukke agenda's en de manier van leren van de huidige generatie verkooppersoneel. Die hebben nagenoeg allemaal een smartphone op zak en daarom altijd en overal toegang tot Fashion Factor. Op een speelse manier breiden ze hun kennis uit, ontwikkelen ze vaardigheden en krijgen ze inzicht in hun houding en interactie met de klanten. Dit leidt tot een grotere klanttevredenheid en uiteindelijk tot hogere omzetten.

Online spelen: https://itunes.apple.com/app/id603593000

Terug

amsterdam in business

amsterdam in business

Control magazine

Control magazine

Improvive

Improvive

amsterdam economic board

amsterdam economic board