Control Conference/2013

Nieuwe locatie en nieuwe categorieën

announce2013

De uitreiking van de Dutch Game Awards, de belangrijkste prijzen voor games van Nederlandse bodem, vindt dit jaar voor het eerst plaats in Amsterdam. Naast de nieuwe locatie, zijn voor deze zesde editie ook de categorieën grondig herzien.

“Vijf jaar lang zijn de Awards uitgereikt in Amersfoort. We zijn die gemeente en de Provincie Utrecht zeer dankbaar voor het mede mogelijk maken van deze prijzen”, zegt mede-organisator Roger ter Heide. “In het Amsterdamse Pakhuis de Zwijger hebben we een prachtige, nieuwe locatie gevonden voor het vervolg van de awards die Nederlandse ontwikkelaars zo graag winnen.”

Nieuwe categorieën

Best Technical AchievementBest Co-production en Best Applied Game Design zijn drie van de zeven nieuwe of aangepaste rubrieken. Mede-organisator Matthijs Dierckx: “We weten dat meer dan de helft van de Nederlandse studio’s zich bezighoudt met applied games, dus was het logisch daarvoor meer ruimte te scheppen binnen de categoriën. Ook boekt een aantal studio’s internationaal succes op technisch vlak, zo is de PC-versie van Tomb Raider in Nederland gemaakt. Dit soort prestaties viel tot nog toe buiten de prijzen.”

De Dutch Game Awards zijn een co-productie van het vakblad voor de gamesindustrie, Control, en het Amersfoortse mediabedrijf ImproVive en zijn erkend door branche organisatie Dutch Games Association.

Ter Heide: “In vijf jaar tijd hebben de awards een belangrijke positie veroverd in de Nederlandse gamesindustrie. Dat de branche de prijzen heeft omarmt blijkt wel uit het feit dat veel gamesstudio’s een bijdrage leveren om alles financieel mogelijk te maken.” De Dutch Game Awards 2013 worden verder ondersteund door Pakhuis de Zwijger en Amsterdam in business en Amsterdam Economic Board.

Een vakjury kiest de genomineerden en de winnaars, met uitzondering van de Control Industry Award. De winnaar daarvan wordt aangewezen door de lezers van het vakblad. Lees meer over alle categorieën.

Terug

amsterdam in business

amsterdam in business

Control magazine

Control magazine

Improvive

Improvive

amsterdam economic board

amsterdam economic board