Control Conference/2013

Bellicher: Cel Film App & Webgame

Created by: Submarine

BELLICHER: CEL FILM APP
Voorafgaand aan de release van de Nederlandse film Bellicher: Cel is de eerste app ter wereld gelanceerd waarbij je live mee kunt spelen tijdens de film in de bioscoop.

Met deze unieke app kun je vanaf nu helpen bij het ontmaskeren van de cybercriminelen en in de huid van de hoofdpersoon van de film kruipen. Verzamel vooraf zoveel mogelijk informatie door de missies te voltooien om vervolgens tijdens de film in de bioscoop zo snel mogelijk de ware dader(s) aan te wijzen.

DE APP:
Ga zelf achter de Cybercriminelen aan die Michael Bellichers identiteit hebben gestolen! Wordt met je eigen mobiele telefoon deel van een krachtig netwerk waarmee dubbelgangers van Michael Bellicher kunnen worden ontmaskerd wanneer zij illegaal gebruik maken van zijn creditcard of wanneer iemand op naam van Michael Bellicher een auto koopt. Hoe groter je netwerk hoe meer succes!

Maak via Facebook je vrienden onderdeel van je netwerk om jouw netwerk te vergroten en de missies tot een goed einde te brengen. Hiermee kun je ook je beste vrienden volgen en zien waar iedereen uithangt wanneer zij inchecken. Onbekende kunnen jou ook helpen het netwerk te vergroten, maar kunnen jouw netwerk ook juist verkleinen als het criminele connecties blijken te zijn. Iedereen houdt iedereen in de gaten om te ontdekken wie er achter de identiteitsroof van Michael Bellicher zit.

De zoektocht naar de criminele dubbelgangers gaat door tijdens de film in de bioscoop. Door de applicatie aan te laten tijdens de filmvertoning kun jij de criminelen ontmaskeren voordat de aftiteling verschijnt. Versla tijdens de film de andere bioscoopbezoekers door als eerste de juiste crimineel aan te wijzen en deel jouw resultaat op Facebook.

De Bellicher Cel app is geproduceerd door Submarine in samenwerking met Elastique.

BELLICHER: CEL WEBGAME
Parallel aan de gelijknamige serie op tv kunnen kijkers zelf ervaren hoe het is wanneer hun identiteit wordt gestolen. In de game ga je de strijd aan met cybercriminelen van wie jij geen idee hebt wie het zijn. Tegelijkertijd moet je je onschuld bewijzen aan de politie die je op de hielen zit. Vanaf de eerste uitzending op tv kun je meespelen op: www.vpro.nl/bellicher

In de Bellicher: Cel web game krijg je als speler wekelijks een missie. Deze moet je voltooien om dichterbij de daders te komen en te achterhalen wat er schuil gaat achter jouw identiteitsroof. Door de missies goed te doorlopen kan je uiteindelijk je onschuld bewijzen. Daar sta je niet alleen voor; je kan de hulp inroepen van virtuele vrienden die je naar een specifieke locatie stuurt om daar een taak uit te voeren. Moet je iemand ondervragen? Dan schakel je Hannah in, zij heeft uitstekende sociale eigenschappen. Wil je een computer of alarmsysteem hacken? Eva is een super ervaren hacker. Maar je kan ook samenwerken met andere spelers in het spel, om zo informatie uit te wisselen en daardoor de missies sneller te voltooien.

De game bestaat net als de serie uit zes delen en iedere missie loopt in de week tussen de afleveringen. Als speler heb je in het spel te maken met dezelfde beperkingen als in het echt; als je iemand van Amsterdam naar Utrecht stuurt kost het tijd en geld. Denk daarom goed na welke spelpersonages je waarvoor in wilt zetten, want een fout is snel gemaakt. Daarnaast is het belangrijk om te achterhalen welke informant en informatie betrouwbaar is en welke niet, anders verlies je kostbare tijd en geld.

De game is online te spelen op de computer/laptop, tablet en mobiele telefoon.

De Bellicher: Cel Web Game is geproduceerd door Submarine in samenwerking met Pupkin en de VPRO.

Motivatie: BELLICHER: CELL FILM APP Met deze App creëren we een unieke ervaring die de verhaallijn van de film verdiept en extra aandacht genereert voor de film. Het verhaal speelt zich af op het mobiele platform en maakt gebruik van karakteristieken van dit platform zoals mobiliteit en connectiviteit. Centraal in dit verhaal staat de ontwikkeling van de Celtracker Applicatie, daar waar de App voor de serie zich concentreert op het ontcijferen van gegevens. Op deze manier sluit de App voor de film aan op de App van de serie. De celtracker App ervaring begint met het downloaden van wat in eerste instantie een normale film App lijkt te zijn. De App is beschikbaar voor iPhone en Android telefoons. Zodra je de App opent wordt duidelijk dat deze App meer inhoud heeft dan je in eerste instantie verwacht van een ‘normale’ film App. De App biedt je vanaf dat moment drie ingangen: De informatie over de film (trailer, filmmuziek, synopsis , foto’s etc. etc.) de celtracker game en de Whodunnit bioscoop ervaring.

BELLICHER: CELL WEBGAME The webgame geeft een unieke ervaring naast de serie die te zien was op tv en er werd publieke aandacht gegenereerd over cybercriminaliteit en identiteitsdiefstal. Het idee was om mensen een unieke ervaring te bieden en zich verder te verdiepen in het verhaal en de onderwerpen.

Online spelen: http://www.bellichercel.nl/

Terug

amsterdam in business

amsterdam in business

Control magazine

Control magazine

Improvive

Improvive

amsterdam economic board

amsterdam economic board