Control Conference/2013

Bam fu

Created by: Game Oven

Complete chaos op je telefoon! Bam fu is een zeer chaotische game op één telefoon of tablet waarin twee tot vier spelers het speelveld proberen te veroveren. In de game vecht elke speler voor zijn of haar eigen kleur in vijf rondes. Stenen veranderen van kleur als spelers erop drukken. Een speler heeft gewonnen als een meerderheid van de stenen in zijn eigen kleur is geclaimd. Iedereen vecht om dezelfde stenen en fysiek contact is een groot onderdeel van Bam fu! De enige manier om het spel te winnen is om buiten het scherm om de handen van medespelers te blokkeren, knijpen, kietelen of weg te duwen. Bam fu is verkrijgbaar in de Apple App Store en de Google Play Store in meer dan twaalf verschillende talen.

Motivatie: Bam fu is een uniek voorbeeld van een game die gaat om de interactie tussen mensen buiten de game om. De game heeft zelf een simpele set aan regels en spelers gaan volledig op in het verzinnen van strategieen, het opleggen van de fysieke regels, tijdelijke allianties en improvisaties op de regels, en dit resulteert in een hilarische en chaotische brei van handen en vingers. De visuele stijl ondersteunt deze fysiek actieve gameplay door een kung-fu sfeer neer te zetten.

De muziek van Bam fu bestaat uit twee delen: een ontspannen, melodieus 'zen'-gedeelte in de menuschermen en een ontzettend hectisch, knallend ritmegedeelte tijdens het spelen. De twee muziekstukken zijn qua opzet, toonhoogte en opbouw gelijk, zodat ze makkelijk in elkaar overvloeien van intens naar ontspannen en andersom. De kracht van de 'strakheid' en coherentie van de hele game zit 'm in de directe en nauwkeurig getimede samenhang tussen wat er op en buiten het scherm gebeurt en de daaraan gekoppelde geluidseffecten.

Online spelen: https://itunes.apple.com/nl/app/id649367581?mt=8&affId=2260279

Terug

amsterdam in business

amsterdam in business

Control magazine

Control magazine

Improvive

Improvive

amsterdam economic board

amsterdam economic board