Control Conference/2013

Aviation Empire

Created by: Little Chicken Game Company

Aviation Empire is een 3D real time strategy game voor iOS en Android die spelers de kans geeft om als CEO van KLM Royal Dutch Airlines de complexiteit van een luchtvaartmaatschappij te ervaren.
Het doel van Aviation Empire is simpel: start in 1919 bij de oprichting van KLM, bouw door de jaren heen aan bestemmingen en breid jouw vloot uit door de aankoop van nieuwe vliegtuigen. Ontwikkel een optimaal netwerk, met de beste prijs-kwaliteit verhouding en natuurlijk de hoogste klanttevredenheid. Gebruik jouw zakelijke instinct en verover de wereld!
Aviation Empire biedt:
– Simulatie van de complexiteit van een luchtvaartmaatschappij: Ontwerp jouw eigen vliegveld, breid je vloot uit en bouw een netwerk van internationale bestemmingen. Ontsluit meer dan 60 gebouwen en meer dan 20 unieke historisch correcte vliegtuigen.
– Seamless experience: Speel naadloos door op verschillende devices door gebruik van de cloud.
– Een brug tussen de digitale en werkelijke wereld: de GPS check-in functie in de game maakt het mogelijk om meer dan 70 vliegvelden vrij te spelen. Check in in New York en deze bestemming wordt automatisch toegevoegd aan jouw game netwerk.
– In-app purchases: Breid jouw persoonlijke vloot uit met bijzondere toestellen.
– Social by design: Maak gebruik van de integratie met de grootste sociale netwerken om jouw voortgang te delen en de competitie aan te gaan met je vrienden, of de hele wereld.
– Regelmatig nieuwe functionaliteiten om de game interessant te houden: elke 6-7 weken is er een nieuwe release.

Aviation Empire is onderdeel van KLM’s ‘acts not ads’ strategie. In plaats van te vertellen over de geschiedenis van de KLM of de complexiteit van een luchtvaartmaatschappij, ervaren spelers dit zelf. Daarnaast past de game perfect in KLM’s ambitie om buiten passagiers ook veel meer te interacteren met niet-passagiers of toekomstige (jonge) passagiers.

Motivatie: Aviation Empire is een puur Nederlands product met wereldwijd appeal. Enkele kerncijfers: - 171.023 installaties vanuit de diverse app en playstores, zonder media inkoop. Spelers uit 147 landen (van de officieel erkende 195 landen) met een gemiddelde van 12,5 minuten per sessie en een gemiddelde speelervaring per speler van ruim 3 uur! - Gemiddelde rating van 4,5 in de Appstore, 4,5 in de Google Playstore en 7,5/10 in Metacritic. Top 6 free apps (Nederland) en nummer 1 strategy games (Nederland) behaald. - 5% van alle ingelogde gebruikers gebruikt ook daadwerkelijk de GPS check-in. Aviation Empire is tot stand gekomen door twee jaar intensieve co-creatie tussen KLM Royal Dutch Airlines, Little Chicken, Monpellier Venture, We Love Your Work en de 4 miljoen Facebook fans van KLM. - Een multidisciplinair kernteam van game developers en klant KLM werkte nauw samen om slimme game elementen te kunnen combineren met de uitdagingen van een luchtvaartmaatschappij. Zo waren er onder andere werksessies tussen Little Chicken en het netwerkplanning en revenue management team van KLM. - De 4 miljoen Facebook fans van KLM waren cruciaal in de ontwikkeling: ze kozen onder andere de naam van de game. Uit meer dan 5000 aanmeldingen, selecteerden we 100 gamers die in een gesloten Facebook community 4 weken lang meewerkten aan het verder ontwikkelen van de game. Gezamenlijk genereerden ze meer dan 8000 feedback posts. Aviation Empire is geen standaard advergame. Aviation Empire is geen standalone lancering. Aviation Empire is een gewaagde samenwerking tussen game developers, consumenten en een merk om het verhaal van een 94-jaar oude luchtvaartmaatschappij te vertellen en consumenten echt bij een merk te betrekken. Aviation Empire is here to stay!

Online spelen: https://itunes.apple.com/us/app/aviation-empire/id615255318?mt=8

Terug

amsterdam in business

amsterdam in business

Control magazine

Control magazine

Improvive

Improvive

amsterdam economic board

amsterdam economic board