game in the city /2012

ROCvA Bordspelproject

Created by: ROC van Amsterdam

Verschillende eerstejaars ROCvA gamestudenten varierend in de leeftijd van 16 – 22 zijn random in groepjes gestopt en hadden de opdracht om een serious game voor kinderen te maken in de vorm van een bordspel.
Dit bordspel is geheel van concept naar fysiek spel uitgewerkt door
ROC studenten en gepresenteerd op een release party op de laatste schooldag van het jaar. Zo was er een knikkergame, kaartengames een gebarentaalgame en een techniekgame.

Motivatie: Deze jonge MBO games opleiding bestaat maar twee jaar en dit was een eerste succesvol pilot project om zeer jonge eerstejaars MBO studenten kennis te laten maken met Games Development en de creatieve industrie. Daarnaast is de doelstelling van dit project best uniek; om jongeren een serious game te laten maken voor kinderen. Ze hebben kennis gemaakt met het gehele spectrum van games development zoals: # conceptueel denken; # denken vanuit een doelgroep; # planning en deadlines; # management en taakverdeling; # werken in teamverband; # gamedesign. # en 3D! Het innovatief karakter van deze bordspellen is nl dat de ROC studenten hun pionnen zelf hebben 3D vormgegeven en 3D uitgeprint in een eerste samenwerking met het ROC werk-leer bedrijf in Flevoland: Flevo Create It. Dit resulteerde in zeer professioneel vormgegeven bordspellen met unieke custom-made 3D pionnen, speciaal gemaakt voor hun eigen bedacht bordspel. Dit staat zeer goed op hun portfolio voor hun verdere carriere in de creatieve industrie en/of met hun verdere stappen naar een vervolgopleiding op HBO niveau. De Roc studenten en ik vinden dat deze innovatieve (en geweldige:-) "serious" bordspellen ook mee mogen doen in deze categorie van "Best Student Game", omdat dit ook games zijn en omdat het laatste nieuws is dat een derde partij/bedrijf is geinteresseerd in het mogelijk uitgeven een van de educatieve bordspellen(!)

Online spelen: http://www.efgmagazine.com/into-efg/1/board-games-by-students.html

Terug