Voorwaarden deelname

Alle games ontwikkeld door een Nederlandse producer of game developer kunnen meedingen naar de prestigieuze Dutch Game Awards. Om mee te dingen naar een Award moet de betreffende game:

 1. ontwikkeld zijn door een Nederlandse producer of ontwikkelaar;
 2. uitgebracht zijn of eerste oplevering hebben tussen 1 juli 2010 en 30 Juni 2011;
 3. door de ontwikkelaars of producenten zelf aangemeld worden via de website www.dutchgameawards.nl

Voor twee categorieën zijn afwijkende bepalingen voor de inschrijving:

 • Best Student Game – De game moet ontwikkeld zijn door studenten die bij de oplevering van de game staan ingeschreven bij een Nederlandse onderwijsinstelling. Van de game moet een speelbare [demo]versie beschikbaar zijn.
  Let op: Om beter bij het schooljaar van alle opleidingen aan te sluiten mogen de ingediende games/demo’s uiterlijk 30 augustus 2011 zijn opgeleverd/uitgebracht.
 • Best Euro Indie Game – De game moet ontwikkeld zijn door een buitenlandse ontwikkelaar afkomstig uit een land uit de EU. De game moet zijn ontwikkeld zonder financiële steun van een game-uitgever.
 • Games for Health Europe Award – De inschrijving voor deze award is geopend voor alle nationale en internationale ontwikkelaars van healthcare games. Ingeschreven games dienen gepresenteerd te worden aan de vakjury tijdens Games for Health Europe op 24 & 25 oktober 2011. Aanmelden en meer informatie over Games for Health: klik hier.

 

Algemene Voorwaarden en Condities:

 1. Elk bedrijf mag maximaal 4 games inschrijven voor de Awards. Elke game moet op een apart formulier worden ingeschreven.
 2. Games kunnen maximaal voor 3 categorieën genomineerd worden.
 3. Er zijn in principe 3 nominaties per Award categorie maar de jury heeft de vrijheid om eventueel 4 games te nomineren.
 4. Begin november ontvangen de nominees en overige deelnemers per email bericht over de nominaties en er wordt ook een overzicht van de nominaties op de website www.gameinthecity.nl gepubliceerd.
 5. De winnaars van de vierde editie van de Dutch Game Awards worden tijdens Game in the City op 24 november bekend gemaakt. De uitreiking vindt plaats tijdens het in samenwerking met Control verzorgde Awards diner.
 6. Van nominees verwachten we dat ze tijdens de prijsuitreiking op 24 november 2011 in Amersfoort aanwezig zijn.
 7. De beslissingen van de jury over nominees en award winaars zijn bindend.
 8. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.
 9. Door het aanmelden van een game voor de Dutch Game Awards geeft de inzender uitdrukkelijk aan te beschikken over het IP van de betreffende game en de ingezonden teksten/illustraties en bevoegd te zijn toestemming te geven voor het gebruik van de aangeleverde materialen binnen de context van Game in the City / Dutch Game Awards.
 10. De aanmelder gaat er mee akkoord dat de ingezonden materialen kunnen worden gebruikt voor promotie van en berichtgeving over Game in the City / Dutch Game Awards en in de communicatie van de Dutch Games Association en Control, (commercieel) gebruik buiten de context van Game in the City / Dutch Game Awards is nadrukkelijk uitgesloten.
 11. In aanvulling op de algemene disclaimer zijn Gemeente Amersfoort, Amersfoort Creatieve Stad en haar partners niet verantwoordelijk voor onjuist aangeleverde informatie, misbruik van aanmelding of aangeleverde materialen.
 12. Tegen geconstateerd misbruik of manipulatie zal worden opgetreden.

De inschrijving opent op 20 juni en sluit op 19 september 2011. De inschrijving voor de Best Euro Indie Game Award en de Games for Health Europe Award sluit op maandag 26 september 2011.