Room Racers

Created by: Lieven van Velthoven

Winnaar: Best Student Game

Nominatie: Best Original Game Design / Best Student Game

Race met virtuele autootjes rond alles wat je maar kan vinden in huis! Bouw je eigen race-banen van echte spullen op de grond. De fysieke voorwerpen vormen obstakels voor de geprojecteerde autootjes!

Verander de baan wanneer je maar wilt! Plaats de start/finish en wat checkpoints om de route uit te zetten. Je kan rotondes maken, kruisingen, haarspeldbochten, twee-richtingswegen en alternatieve routes! (en je tegenspelers dwars zitten met je voet!!)

Of: kies de ‘Combat’ modus en bouw een arena om het in uit te vechten met je vrienden. Vuur je koplampen af en probeer zoveel mogelijk tegenstanders te raken!

Dit spel gebruikt een projector, camera en een computer. De objecten op de grond worden herkend in real-time en de autootjes bestuur je gewoon met standaard game controllers.

Motivatie: Er zijn al veel augmented/mixed reality spellen gemaakt. Bij Room Racers is de techniek meer dan een gimmick; door zeer bewust bekende principes samen te brengen is een game onstaan die niet alleen zeer innovatief is, maar ook zeer effectief. Het spel is speelbaar geweest op meerdere locaties en bleek elke keer een publieksfavoriet te zijn. De kracht van Room Racers zit hem (naast de interface) in de eenvoud: mensen van alle generaties snappen meteen wanneer ze het zien. Tegelijkertijd nodigt het uit tot complex sociaal, collaboratief en creatief spel, en is het aantal banen dat je kunt verzinnen werkelijk onbeperkt. Maar meest belangrijk: het is gewoon heel, heel erg leuk.

Terug