Raveleijn

Created by: Little Chicken Game Company

Nominatie: Best Online Game

Raveleijn is een multimediaal project van de Efteling waar, naast een parkshow in het attractiepark, ook een online game, een boek en een TV serie voor een totaalbeleving zijn ontwikkeld. Raveleijn is een stad die het decor vormt voor een spectaculaire parkshow over vijf kinderen die uitgroeien tot ruiters te paard. Ze hebben elkaar en hun eigen talenten nodig om de strijd aan te gaan met de wrede overheerser van de stad.

Little Chicken Game Company ontwikkelde, in samenwerking met de Efteling, de online adventure game die versterkend en verdiepend werkt voor het verhaal.
In de online game rijden spelers te paard door de wereld, praten met dorpelingen en bannelingen en moeten het opnemen tegen gevaarlijke vijanden zoals de mechanische Graffers.

Motivatie: * Raveleijn is één van de grootste gratis online games die dit jaar in Nederland is gelanceerd. De game bestaat uit meer dan 30 missies en heeft een buitengewoon lange speelduur van bijna een uur gemiddeld. * In de eerste maand nadat het spel beschikbaar kwam, is de titel al door meer dan 30.000 unieke bezoekers gespeeld. * Raveleijn draait op een volledige Flash 3D engine, wat inhoudt dat de game kan worden gespeeld in alle browsers zonder het gebruik van plugins.

Online spelen: http://raveleijn.nl

Terug