Pretshow: The Game

Created by: MAD multimedia (i.s.m. Ketnet)

Gemaakt in samenwerking met Ketnet (VRT). De Pretshow game is een spel voor en rondom de gelijknamige Ketnet TV-serie (De Pretshow).

Het pretgehalte in de geschiedenis is wat laag. Saartje stuurt Pretman en Prethond naar het verleden om daar iets aan te doen. Help jij hen om de spannende opdrachten tot een goed einde te brengen? Breng de missies in alle tijdperken tot een goed einde door Pretman en Prethond te laten samenwerken!
De Game is een platform, puzzel, ‘physics’ game (crazy machines variant).

Motivatie: Met de doelgroep (kinderen 6-12 jaar) en de ‘waarden van Ketnet’ voor ogen is deze game met groot succes en veel waardering ontwikkeld. Ook bij deze game zijn de Ketnet waarden sterk aanwezig: ‘Veilig’ (vertrouwd, respect, actie zonder geweld, trendsettend maar niet commercieel, etc.) ‘onder vrienden’, ‘fantastisch’ (magie, verbeelding), ‘avontuurlijk’ (ontdekken, prikkelende actie), ‘echt’ (wereld kinderen wordt serieus genomen) en ‘speels’ (fun, fris kleurrijk, actief, vrolijk) Het is de knutsel (sweded) achtige stijl die veel kinderen aanspreekt in deze game. Door met behulp van physics (natuurkrachten) puzzels op te lossen leert kinderen hoe om te gaan met vallende stenen en rolbewegingen. O.a. de samenwerking van Pretman en Prethond binnen de game, het absurdisme van Pretman en het lichte vrolijke educatieve gehalte maakt dat deze game geheel in lijn is met het TV-format van de Pretshow! Statistieken wijzen uit: sinds de lancering heeft de game 95.000 unieke spelers gehad en een gemiddelde speeltijd van zeven minuten! Tevens genomineerd voor Cinekid Nieuwe media award.

Online spelen: http://www.ketnet.be/node/284030

Terug