Mariquita / Stippen tellen

Created by: Onwijs

Mariquita is een game voor hele jonge spelers: voor kinderen vanaf drie à vier jaar. Omdat het een spel is voor de multitouch-table zoals de Microsoft Surface, heeft het een 360° interface. Dat betekent, dat je ook vooral moet samenwerken om naar een volgend level te komen. Daarmee is het tegelijk een social game voor ukkies. Met Mariquita (wat ´Lieveheersbeestje betekent in het Spaans), leren kinderen spelenderwijs tellen van 1 tot 10.

Het multitouch-platform is een vrij nieuw platform voor games. Met Mariquita wordt het ingezet voor de allerjongsten, maar opvallend genoeg is, dat het spel ook voor pubers aantrekkelijk is, regelmatig hebben we enthousiaste jongeren gezien die alle levels doorspeelden en vervolgens weer vrolijk bij level 1 opnieuw begonnen. De ervaring dat je de game bestuurt met je handen of zelfs met je neus of elleboog als je dat wilt, geeft een nieuwe dimensie aan het spelen.

Het doel van het spel is eenvoudig: zoek de lieveheersbeestjes die net zoveel stippen hebben als de beestjes in het midden. De auditieve feedback, de animaties en de gouden lieveheersbeestjes die verschijnen als je het goed doet, dagen de speler uit om de game tot het laatste level toe uit te spelen.

Motivatie: Deze game laat zien, dat de multitouch-techologie ook voor gaming een interessant platform kan zijn. Door de intuitieve interface, de animaties en de ondersteuning door het geluid, is Mariquita een echte multitouch-game-ervaring. Het inzetten van de Surface als spelcomputer opent nieuwe mogelijkheden voor het ontwikkelen van games, waarbij een game-designer wordt uitgedaagd om gebruik te maken van de vernieuwende elementen die dit platform biedt. Mariquita is hier een voorbeeld van.

Online spelen: http://

Terug