Essent World Championship Ice Skating

Created by: Witan / Embedded Fitness

Nominatie: Best Advergame

Schaatsgame

Schaatsen is een populaire sport en buiten de schaatsbaan om wordt er vaak getraind op een houten schaatsplank. Op deze gladde plaat kan men met sokken glijden en de schaatstechniek oefenen. Er wordt veel gebruik gemaakt van deze trainingsmogelijkheid. Embedded Fitness heeft het idee opgevat om een dergelijke plank te koppelen aan een game, waarbij middels sensortechniek de schaatsbeweging wordt omgezet in een voorwaartse beweging. Hierdoor kan men een parkoers in een game schaatsen. Het parkoers in de game is een mooie virtuele tour over natuurijs.

De E-fit Schaatssimulator is in opdracht van Essent gepresenteerd tijdens het NK schaatsen en WC schaatsen te Heerenveen en heeft daarbij het eerste gebruik uitstekend doorstaan. Meer dan 1000 mensen van jong tot oud hebben de schaatssimulator geprobeerd en een highscore neergezet. Het leidde tot veel plezier en stimulans om zo goed en snel mogelijk het parkoers af te leggen.

De eerste input is het omzetten van de horizontale schaatsbeweging in snelheid en afstand. Middels de sensoren die gekoppeld zijn aan de schaatsplank zijn snelheid, tijd en afstand te meten. Hierdoor kan men het effect meten van een betere schaatstechniek op het gereden parkoers.

De E-fit Schaatssimulator zal op termijn verder uitgebreid worden met elementaire bewegingsanalyse van schaatsbewegingen van het gehele lichaam. Belangrijke elementen van het schaatsen op het rechte eind zijn:
• evenwicht
• schaatshouding
• glijden
• afzetten, bijhalen, plaatsen

Motivatie: Game genereerde Nederlands Patent op de interface om horizontale bewegingen omzetten in voorwaartse bewegingen in de game.

Online spelen: http://

Terug