Diamond Dan

Created by: Grendel Games

Diamond Dan is een bijzonder verslavend hectisch arcade/platform spel met casual tintjes, waarin de speler of speelster moet trachten de onderkant van een toren te bereiken om een schat te vinden. De toren is echter continu in beweging en herbergt honderden gevaren in de vorm van dodelijke vallen, neerstortend puin en verraderlijke diepten.

Twee karakters zijn speelbaar, ieder met unieke game play. Dan zelf is krachtig, en kan blokken verschuiven in iedere richting, terwijl zijn vriendin Ann in staat is om met een pikhouweel blokken te verpulveren.

Het spel kent meer dan 80 levels verspreid over 4 continenten, en heeft een hoge herspeelbaarheid door de dynamische spelopzet.

Motivatie: Diamond Dan is Grendel Games' absolute liefdeskind, en dit is aan alles te merken. Over game play en technisch vernuft: =============================== Levels worden dynamisch gegenereerd en kennen hierdoor voortdurende spanning. We hebben ons erg hard ingezet voor een spel dat eenvoudig te spelen is maar ook appeleert aan de hardcore gamer door de uitgebreide achievements die zijn verwerkt in het spel. Hoewel de speler snel af kan gaan wordt dit niet als demotiverend ervaren door de uitgekiende speelstijl en de zorgvuldig aangebrachte balans. De toegankelijkheid van het spel zorgt voor onderscheidend vermogen ten opzichte van soortgelijke titels. De prachtig uitgewerkte menu's, perfect passende soundtrack en geluidseffecten, handgetekende texture-sets en lage systeemeisen zijn allen bewijs van de toewijding aan het spel van de makers. Indie tot op het bot: ================== Puur gebouwd van zelf verdiend (en gespaard!!!) geld, als eerste Nederlandse game zelfstandig aan de man gebracht bij Steam en IGN en gepolijst totdat het fonkelde. Dit zijn slechts een aantal aspecten die Diamond Dan tot een oerhollands indie produkt maken.

Online spelen: http://

Terug