3TGO

Created by: MadLogic

The first online game-based Advisory Tool that really moves the dots!

3TGO is ontwikkeld in eigen beheer door MadLogic, een joint venture van MAD Multimedia (Serious Games) en 3T Logic (Organisatieadvies).

3TGO is de eerste op serious gaming gebaseerde organisatieadviestool op de markt. 3TGO kan door managers en adviseurs worden ingezet om op een FUNctionele manier, onafhankelijk van tijd of plaats, organisaties te helpen met het faciliteren van verandering, het realiseren van ambities en/of het oplossen van problemen.

3TGO wordt digitaal gespeeld op een op “GO” geïnspireerd bord met strategische en operationele spelers die aan de hand van stellingen het structurele DNA van hun organisatie visualiseren, analyseren en optimaliseren. 3TGO kan top-down of bottom-up als Multi-player, single player en zelfs simultaan op meerdere borden worden gespeeld.

De 3T’s in de naam 3TGO, staan voor Trein, Tennis en Tapir. Deze metaforen worden gebruikt om organisaties te karakteriseren.
Door gebruik te maken van deze spelvorm en metaforen is het gelukt om complexe organisatiekundige kennis toegankelijk en praktisch toepasbaar te maken voor ondernemers,managers, leidinggevenden en professionals op het gebied van management en organisatie.

De gameplay duurt ongeveer 60 minuten, en wordt gevolgd door een verhelderende analyse en rapportage, waarin aandacht wordt besteed aan de synergie (of juist de spanning)tussen strategie, organisatie en omgeving.
Na de analyse komen de spelers bij de optimizer en ontdekken zij door letterlijk aan de knoppen van de organisatie te draaien, hoe de synergie in de organisatie kan worden geoptimaliseerd.

Het spelelement wordt versterkt door gebruik te maken van een typische game interface en interacties, multiplayer functionaliteit, spanning, ingame communicatie en scores weergegeven op het speelbord, analyse schermen, optimizer en het vergelijken van de scores met de scores van organisaties binnen de zelfde branche (3TGO Benchmark).

Er zijn 2 documenten per e-mail gestuurd naar de organisatie van de Dutch Game Awards:
1) Toegang codes en hoe direct te spelen
2) Een LookBook met uitleg en vele visuals

Motivatie: De Serious game 3TGO is uniek en trendsetter op het terrein van de game based consultancy. Met 3TGO is het gelukt om complexe materie inzichtelijk en hanteerbaar te maken. 3TGO laat zien dat het doorlichten, analyseren en optimaliseren van organisaties niet per definitie zware kost hoeft te zijn. In tegendeel, het wordt door gebruik te maken van Game elementen, als motiverend, intuïtief en bovenal als fun ervaren. De belangstelling en waardering voor 3TGO is unaniem positief zo blijkt uit de incompany sessies, sessies bij 1 van de 4 grote consultancy kantoren en sessies bij recente launch events. Als bedenker en makers van de serious game 3TGO zijn wij van mening dat 3TGO een trendsetter en aanwinst is binnen de consultancy. Met trots presenteren wij 3TGO dan ook onder het motto: Consultancy 2.0 Het adviesvak zal nooit meer het zelfde zijn.

Online spelen: http://www.3tgo.com/tool/?

Terug