game in the city /2010

Winnaars Dutch Game Awards 2010

Dit zijn de winnaars van de Dutch Game Awards 2010! Onderstaand overzicht toont alle winnaars op een rij inclusief de juryverantwoording.

Best PC/Console

Greed Corp, W!Games

De drie genomineerde games zijn allemaal console-titels. Ze zijn dus allemaal voorbij de strenge kwaliteitscontroles van de diverse platformhouders gekomen. Uiteindelijk is kwaliteit dan ook een belangrijk criterium geweest voor de winnaar van dit jaar. Hoge productiewaardes, goede afwerking op alle vlakken en interessante, originele gameplay maken dit een unieke game.

Lees meer…

Best Mobile/Handheld

Flipper, Goodbye Galaxy Games

De winnaar van dit jaar overtuigde de jury met een origineel concept waarin charmante graphics en slimme puzzels samenkomen in een onverwachte en lichtvoetige speelervaring die uitermate geschikt is voor een mobiel platform. De rijke verzameling gameplay-concepten zijn consistent uitgevoerd en tonen aan dat je voor goede ideeën niet altijd een groot budget of enorm team nodig hebt.

Lees meer...

Best Online Game

EnerCities, Paladin Studios

Online biedt vele mogelijkheden die verder reiken dan alleen het aanbieden van een game. Zo is inmiddels het sociale aspect een onmisbaar onderdeel voor online games. De genomineerden laten dit alle drie zien: of het nou gaat om het aanprijzen van een product, het overbrengen van een idee of het uitdagen of het verbeteren van een hoge score. De winnaar heeft de mogelijkheden van het web prima gebruikt om de zeer vermakelijke game over een uitdagend onderwerp te verspreiden.

Lees meer…

Best Audio Design

Fairytale Fights, Playlogic game factory B.V. (DEV) / Playlogic International N.V. (Publisher)

Best Audio Design gaat over meer dan alleen muziek. Het samenspel van geluidseffecten, stemmen en muziek is sfeerbepalend en onmisbaar. Zonder goede soundscape zouden deze genomineerde games zijn als een doorn zonder roosje, als een dj zonder vj, of als een instortende pilaar zonder donderend geraas. Alle drie gebruiken ze dus audio op een opvallende manier. Uiteindelijk heeft de jury gekozen voor de game waar het samenspel over de hele game het meest opviel.

Lees meer...

Best Visual Design

Fairytale Fights, Playlogic game factory B.V. (DEV) / Playlogic International N.V. (Publisher)

Drie zeer uiteenlopende genomineerden tonen de grote diversiteit van de Nederlandse gamesindustrie. Van sprookjesfiguren en ingewanden, naar hippe straatjes met stormtroopers, tot Indiana Jones-achtige avonturen in geheimzinnig grotten. Alle drie een resultaat om trots op te zijn. De winnaar heeft een unieke artstijl die consequent is geïmplementeerd. De jury was met name te spreken over de perfecte harmonie tussen omgevingen én karakters.

Lees meer…

Best Original Game Design

Paper Cakes, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht

Originaliteit is soms ver te zoeken in gamedesign. Het is dan ook niet altijd een vereiste voor een goede game. Sterker nog, een commercieel succes lijkt het meest gebaat bij een veilige middle-of-the-road aanpak. Deze genomineerde games hebben alle drie een andere weg gekozen en met afwijkende gameplay de aandacht getrokken van gamers en jury. De winnaar verrast door zijn eenvoud en maakt goed gebruik van het platform waarvoor het ontwikkeld is.

Lees meer…

Best Advergame

Knutselwereld, Little Chicken Game Company/ Henkel Nederland

Advergaming is definitief uit het verdomhoekje gestapt van snelle Flash spelletjes met een logo erop. Het aanbod van écht interessante, uiterst originele gameconcepten was dit jaar weer opvallend hoog. Nederland doet het op dit gebied goed. De winnaar viel op met een game die perfect aansloot op de belevingswereld van de doelgroep. Op een slimme wijze wist het de werkelijke wereld en spel te verenigen op een manier die je vasthoudt.

Lees meer…

Best Serious Game

Mijn naam is Haas, Mijn naam is Haas

Het overbrengen van informatie en kennis, dat is de serious kant van deze games. Maar als het niet leuk is om te spelen is er eigenlijk geen sprake van een game. De drie genomineerden bedienen zeer uiteenlopende doelgroepen: kinderen, revaliderende patiënten en… advocaten. Allemaal bieden ze een unieke nieuwe ervaring. De winnaar onderscheidt zich door de kennisoverdracht op een achteloze wijze te laten plaatsvinden voor een bijzondere groep.

Lees meer…

Best Student Game

Paper Cakes, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht

Eigenlijk mag je je afvragen of we deze categorie wel nodig hebben? De genomineerden voor de Best Student Game zijn tenslotte ook in andere categorieën genomineerd. De nominees zijn het bewijs dat het gamesonderwijs in Nederland op een hoog niveau opereert en daarom extra in de schijnwerpers mag staan. Uiteindelijk heeft de jury gekozen voor een game die qua productiewaarde het verst is uitgewerkt en tegelijkertijd bijzonder spelplezier biedt.

Lees meer…

Special Award

Vogels! KOMODO Games

De categorie Special, wie zijn dat? Games die zich bevinden op de kruising tussen virtuele en echte wereld. Of interactieve installaties die door middel van gamestechnieken tot leven komen? Of zijn het games die op indringende wijze ons bewustzijn verbreden over een actueel onderwerp? De nominees zijn dus elk op hun eigen manier speciaal. Wat maakt de winnaar extra speciaal? Lef en doorzettingsvermogen om grenzen te verleggen waren bij deze game opvallend.

Lees meer…

Best Euro Indie Game

Babel Rising, BulkyPix / White Birds Productions

De genomineerde games laten zien dat jong talent veel spelplezier kan bieden met beperkte budgetten. Leuke games van leuke buren. De winnaar onderscheidt zich door consequent te boeien, het meeste speelgemak te bieden met een goede dosis humor, een goed uitgebalanceerde game.

Lees meer…

Best Euro Mobile Game

Pixn’ Love Rush, BulkyPix / Pastagames

Dit zijn spellen die je graag speelt op die verloren momenten: Wachtend op de trein, de bus, de vriendin… of vriend. Het bijzondere is dat we met deze categorie wel vaak de hand zien terugkomen van een bijzonder bedrijf dat net het evenwicht weet te vinden tussen bite-size vermaak en hoge productiewaarde. De winnaar is er een waar je elke keer weer hoopt dat het wachten nog 5 minuten langer mag duren.

Lees meer…